Inloggen

Home

Werkwijze

Verloning

Contact

FAQ

F.A.Q.


Zoek op woordTerug naar onderwerpen

ZZP-er

Krijg ik een contract als ZZP-er?

Als ZZP-er ontvangt u geen contract. Uiteraard zijn de Algemene Voorwaarden wel bindend voor de diensten die wij leveren. Aangezien we enkel de factuur namens u verzenden en direct overmaken naar u, zien wij geen reden dit via een (aanvullend) document nog eens schriftelijk vast te leggen. Dit zou enkel leiden tot overbodige bureaucratie. Inschrijven als ZZP-er?

Als ZZP-er bent u zelf verantwoordelijk voor de afdrachten (BTW en loonbelasting) aan de Belastingdienst. De service die wij verlenen is dat wij voor u de factuur verzenden en wanneer deze is betaald de totale factuur (na aftrek van administratiekosten) na 1 werkdag aan u uitbetalen. De voorwaarde om daaraan te voldoen is dat u altijd een geldige VAR-verklaring dient te hebben voor uitbetaling. Het voordeel van jezelf als ZZP-er verlonen is dat er 1x per jaar aangifte wordt gedaan via de Inkomsten Belasting (IB) en u al uw bedrijfskosten in uw administratie kan opnemen. Echter het nadeel is dat u een uitgebreide administratie moet bijhouden en zelf aangifte moet doen voor de BTW boekhouding. Facturatie als ZZP-er.

Als ZZP-er versturen wij namens u de factuur aan uw opdrachtgever. Wij verzorgen vervolgens voor het innen van uw vordering. Wanneer een opdrachtgever ons heeft betaald, ontvangt u van ons een bericht. U kunt deze via "verloning" direct laten overmaken op uw rekening. Kosten ZZP-er

Aangezien u geen gebruik maakt van de verloning, hoeft u deze kosten uiteraard ook niet te betalen. U betaald voor de diensten van Prae Artiestenverloning dus slechts 2,50 per factuur en we betalen u na "verloning" binnen 1 werkdag uit. Geldigheid VAR

Een VAR (Verklaring Arbeids Relatie) is slechts 1 jaar geldig. Uw VAR verklaring zal ieder jaar door ons worden gevraagd. U bent zelf verantwoordelijk om tijdig een nieuwe VAR aan te vragen en in het jaar van geldigheid te uploaden op de website. U kunt bij ons verlonen met een VAR-wuo, VAR-row en een VAR-dga. Een VAR verklaring is niet overdraagbaar en is alleen geldig voor aan wie de VAR is afgegeven. "Prae Artiestenverloning is handelsnaam van Verloning.nl B.V. KVK 51683245. CPB nummer M1400816"

 

Deze website werkt goed in Firefox, Chrome, Safari en Internet Explorer vanaf versie 8.0